Tüketici tercihi ve ekmek israfı

Başlık
Tüketici tercihi ve ekmek israfı

ISBN
9786258443554

Yazar
Vergi, Hilal

Basım Bilgisi
1. baskı

Yayım Bilgisi
Ankara: Gazi kitabevi, 2021

Fiziksel Açıklamalar
140 sayfa; 24 cm

Genel Not
Besleyiciliği ve doyuruculuğu fazla olan ekmeğin toplumun en önemli ve en temel gıda kaynaklarının da başında gelmektedir. Çünkü tarih boyunca yaşanılan bütün ekonomik kriz ve kıtlık durumlarında, ekmeğin varlığı ekonomik buhranları ve kıtlık durumlarını hafif atlatılmasına neden olmuş ve dolayısıyla sofraların vazgeçilmezi haline geldiği söylenebilir. Dünyada en fazla ekmek tüketen ülkelerden biride Türkiye'dir. Türkiye'de yapılan çalışmalarda hane halkı başına düşen ekmek tüketimi, 175.0 gr ile 597.6 gr arasında değiştiği söylenebilir. Ancak satın alınan ekmeklerin hepsi tüketilmemektedir. Bir kısmı bayatlamakta ve nihayetinde israf olmaktadır. Dolayısıyla hane halkı bazında olay incelendiğinde israf oranı TMO kaynaklarına göre %3,06 iken, lokanta, büfe, otel, pastane, yemekhaneler ve fırınlar olmak üzere ekmek israfı genel toplamda ele alındığında bu oran %4.99'a yükseldiği belirlenmiştir.

Konu Terimleri
Tüketici tercihi
 
Ekmek israfı
 
Tüketici alışkanlıkları

Ek Yazar
Koç, Beşir

Elektronik Erişim
Tam metin erişmek için tıklayınız.


KütüphaneMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu/İade Tarihi
Elektronik KütüphaneE-Kitap189441-1001HD9058Turcademy