Mamma Mia - İtalyan mutfağı hakkında çok şey

Başlık
Mamma Mia - İtalyan mutfağı hakkında çok şey

ISBN
9789750819926

Yazar
Uysal Bottonı, Elvan.

Basım Bilgisi
3.baskı.

Yayım Bilgisi
Ankara: Yapı Kredi Yayınları, 2011.

Fiziksel Açıklamalar
304 s. ; 24 cm.

Genel Not
Mamma Mia - İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey" Elvan Uysal Bottoni'nin yazdığı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan "Mamma Mia" / İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey sadece bir yemek kitabı değil. Severek ve eğlenerek okunan bir hayat kitabı. Çünkü ne de olsa mutfak hayat demektir. Kitabın yazarı Roma'dan Napoli, Milano'ya, Sardunya'dan Floransa, Palermo'ya kadar İtalya'yı bir uçtan bir uca gezip çeşitli İtalyan Annelerle yemek pişirirken, bir yandan da onların hayat hikâyelerine sızıyor. Üstelik pek de yabancısı olmadığımız manzaralarla karşılaşıyoruz: Kayınvalidesinden dertli olanlar, üzüm bağları, bahçesinde sebze yatiştirenler, evin her yanına kurusun diye serilen çeşit çeşit makarna, öğlenleri kocası ya da oğlu eve yemeğe gelenler, çeşitli dinsel kutlamalar, aile yemekleri vs. Şehirler, koylar, kasabalar, hayatlar ve kırılgan, cilveli, mücadeleci kadınlar eşliğinde tatlısından tuzlusuna çeşit çeşit yemek tarifleri çıkıyor ortaya... Ayrıca yazarının özel ilgi alanı edebiyat ve sinema da giriyor sık sık satır aralarına. Elvan Uysal Bottoni'nin çok içten ve akıcı bir dille yazdığı "Mamma Mia" hem sevilecek hem de mutfakta insanın yanından ayırmayacağı türden bir kitap...

Özet
Mamma Mia - İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey" Elvan Uysal Bottoni'nin yazdığı, Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan "Mamma Mia" / İtalyan Mutfağı Hakkında Çok Şey sadece bir yemek kitabı değil. Severek ve eğlenerek okunan bir hayat kitabı. Çünkü ne de olsa mutfak hayat demektir. Kitabın yazarı Roma'dan Napoli, Milano'ya, Sardunya'dan Floransa, Palermo'ya kadar İtalya'yı bir uçtan bir uca gezip çeşitli İtalyan Annelerle yemek pişirirken, bir yandan da onların hayat hikâyelerine sızıyor. Üstelik pek de yabancısı olmadığımız manzaralarla karşılaşıyoruz: Kayınvalidesinden dertli olanlar, üzüm bağları, bahçesinde sebze yatiştirenler, evin her yanına kurusun diye serilen çeşit çeşit makarna, öğlenleri kocası ya da oğlu eve yemeğe gelenler, çeşitli dinsel kutlamalar, aile yemekleri vs. Şehirler, koylar, kasabalar, hayatlar ve kırılgan, cilveli, mücadeleci kadınlar eşliğinde tatlısından tuzlusuna çeşit çeşit yemek tarifleri çıkıyor ortaya... Ayrıca yazarının özel ilgi alanı edebiyat ve sinema da giriyor sık sık satır aralarına. Elvan Uysal Bottoni'nin çok içten ve akıcı bir dille yazdığı "Mamma Mia" hem sevilecek hem de mutfakta insanın yanından ayırmayacağı türden bir kitap...

Konu Terimleri
Yemek kitabı.
 
Cookbook.

Elektronik Erişim
Tam metin erişmek için tıklayınız.


KütüphaneMateryal TürüDemirbaşYer NumarasıDurumu/İade Tarihi
Elektronik KütüphaneE-Kitap187057-1001TX651 .Y46Turcademy